BluePink BluePink
XHost
Gazduire site-uri web nelimitata ca spatiu si trafic lunar la doar 15 eur / an. Inregistrare domenii .ro .com .net .org .info .biz .com.ro .org.ro la preturi preferentiale. Pentru oferta detaliata accesati site-ul BluePink
Frumusetea naturii

Metoda de invatare

Educatia ecologica este un proces care se desfasoara in timp, inca din primii ani de viata, cand mama indeamna copilul sa nu arunce hartiile pe jos ci sa le puna in cos pentru ca "asa e bine".

Mai tarziu, la gradinita, doamna educatoare, incepe sa realizeze educatie in mod organizat prin "activitati-joaca" menite sa formeze deprinderi si atitudini pozitive fata de mediul inconjurator. Educatia copilului este completata de invatatoere prin variate sfaturi si exemple pozitive si chiar activitati practice.

Copilul, caruia ii ramane imprimata deprinderea si atitudinea pozitiva pentru protejarea mediului, cand ajunge in clasele de gimnaziu, doreste sa se implice in actiuni mai ample menite sa faca ceva concret si de durata, constient fiind ca si de dansul depinde viitorul planetei.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Situatia ecologiei in scoala romaneasca

In majoritatea scolilor si liceelor din Romania se pomeneste macar in treacat despre mediu si problemele acestuia, pentru cine e acolo sa auda si sa inteleaga, in timpul orelor de biologie si exista in manuale lectii obligatorii in care se vorbeste destul de mult despre poluare, efectele defrisarilor, etc. Orele nu sunt strict de educatie ecologica, insa de regula se trateaza si astfel de teme, deci in scoala exista destule "sanse" ca un elev sa afle despre problemele de mediu. Depinde de fiecare profesor in parte daca poate convinge sau nu, si depinde de fiecare elev daca se lasa convins sau nu.

Imbunatatiri, in ceea ce priveste educarea elevului sa respecte natura si sa traiasca "verde", vor mai avea loc in scoala Romaneasca in viitor dar mai intai trebuie ca cei care conduc sa fie constientii de ceea ce fac deoarece un elev dornic sa schimbe ceva in lumea de afara nu va reusi multe si va ajunge sa creada ca totul este in zadar, lucru care lar determina sa trateze pasiv orice viitoare incerare de a face un bine naturii zicandusi ca va da gres ca data trecuta.

Consecinte

-ale poluarii asupra sanatati noastre: boli microbiene, parazitare, virotive, oboseala nejustificata, dureri de cap, afectiuni ale sistemului nervos central, muschilor si ale sistemului cardiovascular etc.

-ale incalzirii globale: schimbari majore in climatul Terrei, cresterea nivelului marii, ierni mai scurte, diminuarea rezervelor de apa, etc.

Culoarea Verde

Verdele este culoarea naturii. Simbolizeaza fertilitatea, armonia, viata, tineretea, renasterea, speranta, vigoarea si prospetimea. Aceasta culoare are o corespondenta puternica emotionala cu notiunea de siguranta. Se spune despre verde ca are putere de vindecare, fiind folosit indeosebi in practicile naturiste. Sugereaza stabilitate, rezistenta si este cea mai relaxanta culoare pentru ochiul uman. Verdele este folosit pentru a sugera siguranta si pentru a inspira o atmosfera proaspata, naturala, fiindca este legata direct de natura.

In heraldica (disciplina auxiliara istoriei, care se ocupa cu studiul stemelor statale) verdele indica bunastare si speranta, iar in trafic este culoarea care permite libera trecere.

Despre Natura

Natura este echivalent cu lumea materiala, universul fizic, universul material sau univers, fire sau în termeni populari Mama natura; fenomenele lumii înconjuratoare, lumea anorganica si organica.

"Natura" se refera la totalitatea lucrurilor si fiintelor din univers, lumea fizica înconjuratoare, cuprinzând vegetatia, formele de relief, clima, la fenonenele fizice si la viata, în general. Termenul nu include obiectele artificiale, create de om sau realizate printr-o actiune de orice fel a omului. De asemenea, natura se deosebeste de ceea ce denumim spiritual sau supranatural. Ca dimensiune, natura poate exista de la nivel subatomic pâna la nivel galactic.

Cuvântul îsi are originea în latinescul natura. Având utilizari variate, astazi cuvântul "natura" se poate referi generic la regnul vegetal sau animal, precum si la felul în care anumite lucruri lipsite de viata interactioneaza cauzând fenomene fizice sau geologice, sau legate de materie si energie si la ceea ce numim salbaticie

Totalitatea actiunilor omului care influenteaza natura sunt cuprinse într-un factor antropic. Natura poate fi generic înteleasa ca fiind constituita din: Pamânt, viata, ecosistem, salbaticie, frumusetea naturii, materie si energie, sau chiar natura aflata dincolo de planeta Pamânt.